"Книгата, която чета" разказва приказки на незрящи хора

Всеки трябва да се опитва да преодолява нещата, които го плашат. Това каза в интервю за Дарик създателката на фейсбук страницата „Книгата, която чета” – Ина Симеонова. Всеки ден тя чете приказки и истории на незрящи  и на хора, които по една или друга причина не могат да четат книги сами.

 
Страницата на  Ина за дни набра хиляди последователи. Тя обаче е категорична, че се вслушва във всеки един от тях и е успяла да преодолее притеснението си от публиката, за да радва тези, които имат нужда от гласа и.

"Реших, че мога да си направя страничка, в която да пиша неща, които са ме впечатлили в книгата, която чета", споделя първоначалната си идея Ина. По-късно решила да чете книги на глас, за да стигнат историите до незрящи хора. Започнала с "Мечо Пух". "Първоначално имаше само един човек, който слушаше, но аз вярвах, че дори и така си заслужава. Вярвах, че ще стигна до хората, които имат нужда някой да им почете", споделя Ина.

Интервюто с Ина Симеонова по "Дарик" радио можете да чуете тук:https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/knigata-koiato-cheta-razkazva-prikazki-na-nezriashti-hora-2015876