Община Пещера финансира издаването на книга на незряща поетеса

Кметът на Община Пещера Николай Зайчев и заместник- кметът Зехра Алиш присъстваха на представянето на първата книга на местен автор, чието издаване се финансира от Общината, съобщават от пресцентъра на администрацията. 
Стихосбирката на незрящата поетеса Мария Георгиева "Невидимият свят на душата" е предложена за отпечатване от литературен клуб "Искрици" в родопския град. 
От години клубът се опитва да приобщи Общината към дейността на местните автори, подпомагайки отпечатването на книги, но кметът Зайчев е първият, който приема и реализира идеята, посочват от пресцентъра.
При представянето на стихосбирката Зайчев е отбелязал, че се надява с издаването на книги на местни автори да подтикнат повече хора да се интересуват от духовното, което ни е крепила през вековете. "Ние сме поели ангажимент да издаваме по една книга на година. Това е важно, за да се обогатява културният живот в нашия град с творби на автори от Пещера. Нека и младите хора да знаят, че тук се твори и Общината е помощник на творците", е казал още кметът на общината.

Изчточник:
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1580175