За 24 май! Ученици от Гимназия "П. Яворов" подариха на незрящо момче от Петрич лаптоп, с помощта, на който той да може да чете книги

Във вчерашния празничен ден ученици от клуб "Училище в училище" към Гимназия "Пейо Яворов" извършиха поредната си благотворителна инициатива. Те съвместно с съмишленикът им от града Самуил Алексиев закупиха лаптоп, който подариха на Владимир Демирев, момче от Петрич, което по рождение е незрящ. Лаптопът е със специално инсталирана програма за незрящи, на която Владимир ще има възможността да чете любимите си книги.

Изключително трогнат и много щастлив от подаръка, Владимир благодари на учениците и каза: "За мен този лаптоп ще бъде от изключителна полза в комуникацията ми с външния свят, изграждането на взаимоотношения, поддържането на връзки, в четенето на книги и в какво ли още не. Благодарен съм на всички участващи в тази благородна инициатива и на възпитаниците на Гимназия "П. Яворов". "

Атмосферата в този празничен ден в елитната петричка гимназия бе изключително приповдигната, докосваща и даваща надежда, че в този забързан и труден свят, в който живеем все пак има добри хора, при това деца, жадуващи да радват.

Източник:
http://www.struma.com/obshtestvo/za-24-mai-uchenici-ot-gimnaziya-p-yavorov-podariha-na_118014/