Над 400 незрящи и техните придружители отбелязаха заедно международния ден на хората с увреждания

    Над 400 незрящи и техните придружители се събраха на концерт, по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Събитието бе под патронажа на Столична община, а организатор – РСО София.

    С присъствието си ни почетоха официалните гости Минчо Коралски – изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания, Албена Атанасова - зам. кмет на Столична община по направление здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности, Хюсеин Исмаил – заместник омбудсман на Република България, Васил Долапчиев – председател на Съюза на слепите и др.

    Богатата програма бе изпъстрена с песни, игри и танци. Нено, Деси Иванова, група „Феникс”, Мистър Макс, Галя Георгиева, Танцов състав към СКИ „Витоша” и др. 5 часа забавляваха разнородната по възраст публика. Проведе се и викторина, наградите, за която бяха свирки, с които спечелилите могат да сигнализират на нас и на властимащите за нередностите, свързани с хората с увреждания. Бонус, към наградата за верен отговор на въпроса „Кой е производителя на новите български бастуни?” беше обяд с Председателя на Столичната организация Асен Алтънов. Голямата награда на танцовия конкурс - две бутилки шампанско заслужено спечелиха психолога на Рехцентъра Десислава Михайлова и нейният партньор в живота Християн.

    Раздадохме още много награди, не всички с висока материална стойност, но достатъчно забавни, симпатични и практични. През цялото време дансингасе пукаше по шевовете от желаещи да извиват кръшно хоро, ръченица или модерни диско танци. Най-малките ни гости също получиха подаръци. На пулта перфектно се справиха ди джей Иво, и добре познатият на всички незрящи купонджии и фенове на фолкрадио „Наздраве” Митко Захариев.

    Всичко, описано по-горе нямаше да бъде възможно без подкрепата на нашите спонсори "Девин", мандра с. Елешница, „Кока Кола“, „Браво“, „Кенар“, сладкарници „Неделя“,„Търговище”, „Елиаз“ – ЕООД, Успех – Филтър. Както разбира се, и без нашите любезни домакини от ресторант „Форум”, които се постараха да ни създадат приятна и уютна атмосфера.

Виж снимки от събитието: Международен ден на хората с увреждания - 3.12.2012