Помещението за шоудаун на бул. Европа вече е използваемо

Помещението, предназначено за шоудаун в клуба на бл. Б на бул. Европа 138 вече е готово за практикуване на добиващия все по-голяма популярност сред незрящите спорт, еквивалентен на тениса на маса.  Там ще могат да тренират спортисти с нарушено зрение, без значение кой е столичния спортен клуб, в който членуват.

Предстои уточняване на въпроси, отнасящи се до графика на тренировките, закупуване на екипировка и т. н. Възможен вариант, обсъден сред част от практикуващите, е въвеждането на такса от 5 лв. Месечно. Събраната сума ще се предоставя на треньор, който ще води занятията и ще отговаря за наличния инвентар.

Очаква се активните занимания да започнат в началото на октомври. Те могат да се провеждат и през студената част от годината.    Стаята е обезшумена и живеещите в блока няма да бъдат засегнати от този тип спортна активност.

Помещението в бл. Б, както и клуба в бл. А, открит по-рано са ремонтирани и оборудвани в резултат на доброто сътрудничество между Столичната организация на ССБ и предприятие „Успех”.

Всеки желаещ да тренира шоудаун на бул. Европа 138 може да се обърне за повече информация към представител на ръководството на клуба, в който членува.