Театър „Възраждане” с идея за по достъпни постановки

При интерес ще бъде осигурено описание на избрани спектакли.

 

  Идеята е на Роберт Янакиев – понастоящем директор на  общинския камерен театър. Тя е споделена с незрящият театрален журналист Йордан Георгиев. От „Възраждане” имат готовност да добавят дикторски текст към  постановка, избрана от зрителите, присъстваща в репертоара на театъра. Честотата на подобен тип представления, каквито са правени и преди, по-скоро с  епизодичен характер ще зависи от интереса на желаещите да ги посещават. Преди години, при немалък интерес бе направен такъв опит именно във „Възраждане”.

  Уеб страницата на РСО София подкрепя идеята за аудиодискрипция на театрални постановки. Всеки наш читател може да изпрати мнение за това коя от постановките в афиша на театър „Възраждане” да бъде включена в селекцията за адаптирани представления.

 

  На страницата на театъра http://theatrevazrajdane.bg може да бъде намерена програма за актуалния сезон. Ще се радваме да получим Вашите мнения за идеята и за конкретна постановка с допълнително описание, която бихте  искали да посетите на e-mail: inforsosofia@gmail.com. Ние ще направим необходимото Вашите мнения  и препоръки да достигнат до авторите на инициативата. 

 

  Припомняме, че Столичната организация на ССБ  поддържа дългогодишни контакти с „Народен театър „Иван Вазов”, театър 199 „Валентин Стойчев”, Младежки театър „Николай Бинев”, „Малък градски театър зад канала” и театър „София”. Те предоставят на нашите членове билети на преференциални цени от редовната си програма. Благодарни сме, че въпреки липсата на достатъчно финансиране за култура у нас  и трудните времена за българските театри те отделят ресурс за социални дейности и подпомагат незрящите почитатели на това велико изкуство.