Станцията в Шипково с атрактивна оферта на свободния пазар

  През месец ноември хотел „Релакс“, Шипковски минерални бани, посещаван ежегодно от множество незрящи, влезе в пакета от предложения на известен сайт за групово пазаруване. Срещу сумата от 235 лв. желаещите да почиват в станцията ще получат 5 нощувки със закуски, обеди и вечери, преглед от лекар и физиотерапевт и 3 процедури на ден – една водна и една електро.  Според сайта реалната цена на престоя е 450 лв. Допълнителни екстри в офертата са ползване на сауна, парна кабина и фитнес и топли напитки. За по малко от месец предложението е привлякло 45 човека.  

 

   Във вече изтеклата обява подробно са описани и допълнителните услуги, предлагани от станцията и е наблегнато на особеностите на района, предразполагащи към пълноценна почивка. Село Шипково е разположено в най-красивата част на Стара планина (Троянски Балкан) в непосредствена близост до едноименните минерални бани на 660 метра над морското равнище. Къщите и множеството малки и по-големи заведения, предимно в национален стил, в буквалния смисъл на думата са потънали в зеленината на вековни букови, дъбови и борови гори. Възрожденският архитектурен стил, великолепното съчетание на багри в местната носия, неповторимите по форма и цветове на рисунъка грънчарски изделия и не на последно място уникалните местни подправки, придаващи незабравим вкус на всяко едно ястие, в съчетание с предлаганите отлежали вина и ракии, превръщат вашето пребиваване тук в един незабравим приятен спомен.

  Впечатляващо звучи и рекламния текст за станцията. „Почивна станция Релакс е разположена в центъра на Шипковски минерални бани, на самия бряг на река Ръждавец с отделно обособен паркинг и изход към Троян, с. Орешак, Троянски манастир, Ловеч, Рибарица, Тетевен, село Гложене и Гложенския манастир.

Обектът работи целогодишно и разполага със 50 стаи с по две и три легла, санитарен възел с баня (топла и студена вода), централно отопление, кабелна ТВ, Wi-Fi и ресторант със 100 места с плазмен телевизор, озвучаване и мокър бар.

Приземният етаж е обособен като балнеолечебен център с минерална вода, вани с тангентор, цветотерапия, хидро и перлен масаж. Извършва се физиотерапия и топлолечение. Също така има и кинезитерапевтичен сектор, където се предлага и масаж. За любителите на топлината предлагаме сауна и парна кабина с хидромасаж. Пет етажната сграда се обслужва от 6 местен асансьор и платформа за инвалидни колички.“.

  Записванията за рехабилитация в хотел „Релакс“ от членове на ССБ се извършват на ул. Цар Симеон през март и април всяка година. Държавата поема рехабилитацията на човека с увреждане, извършването на която се предписва от личния лекар и се доказва с отчетни документи пред Дирекция „Социално подпомагане“. Освен престоя в съотв. рехабилитационна база на лицето с увреждане държавата поема и разходите за придружител.