4 стъпки как да спрем новите функции за лицево разпознаване във Facebook

Facebook разполагат с огромно количество информация за всеки един 
потребител и
това отдавна не е тайна за никого. Личните данни, които компанията 
споделя с
рекламите си партньори, за да генерира приходи е причина за най-големите 
критики
към социалната мрежа. В голяма степен можем да кажем, че подобни негативни
коментари нямат особено влияние, тъй като бизнес модела на Facebook остава
непроменен.

В последните дни мобилните приложения на Facebook започнаха да предлагат 
нова
функция за разпознаване на лицата на потребителите. Компанията твърди, че
подобен инструмент е полезен и ще предостави още повече възможности за 
контрол
над профила и съдържанието, което виждаме в него. Активирането на 
функцията също
така ще ви информира всеки път, когато се появите в снимка на някой от
приятелите ви, дори ако не сте тагнат в самото изображение.

След това ще имате възможност или сами да добавите таг към снимката или 
да я
игнорирате. Facebook смятат, че това е добра идея и ще улесни 
потребителите със
зрителни проблеми.Aко искате да спрете функцията за лицево разпознаване 
можете
да го направите с няколко кликвания от менюто на своя профил. Ето и 
какви стъпки
да следвате, за да блокирате този инструмент, предаде Mashable.

1. Oтворете своя профил във Facebook и кликнете върху "More" бутона в 
горния
десен ъгъл под профилната снимка.

2. Изберете "View Privacy Shortcuts" и натиснете "More Settings".

3. Следващата стъпка е да отворите "Face Recognition", което ще отвори 
прозорец,
обясняващ как работи новата функция.

4. В долната част ще видите опцията "Do you want Facebook to be able to
recognize you in photos and videos" и сложете слайдера на "No".

Източник:
"Блиц"