Bose AR е първата аудио платформа с добавена реалност в музикалната индустрия

Добавената реалност е атрактивна технология, която има потенциала да подобри възможностите на мобилните джаджи, като ни предостави изцяло различен начин да взаимодействаме с мултимедийното съдържание. Водещите платформи за смартфони вече поддържат приложения с добавена реалност, като техния брой ще продължи да се увеличава. Bose AR е първата аудио платформа в света, която използва тази технология и се фокусира изцяло върху това, което чуват потребителите, за разлика от нещата, които виждат,  предаде AndroidHeadlines

 

Това означава, че Bose няма да проектират виртуални обекти върху заобикалящата ни реалност, а ще работи като "саундтрак с добавена реалност на света около нас".Така например платформата ще осъзнава къде се намира даден човек и ще може да изпълнява ролята на екскурзовод. Ако се намирате в центъра на Париж може да чуете звуци свързани с Айфеловата кула или песни от викторианската епоха, в случай че се разхождате в Лондон. Bose AR ще предоставя и допълнителна информация за туристите.

Платформата би могла да преведе меню, да препоръча маршрут, обхващащ няколко различни забележителности и ще функционира като виртуален гид за потребителите. Bose искат да използват звук, за да ни потопят изцяло в местата, които посещаваме дори и без да махаме аудио слушалките от главата си. Разработчиците ще получат достъп до специален пакет от софтуерни инструменти, с които да адаптират технологията към бъдещите си продукти и да подобрят работата на Bose AR.

Източник:
https://www.digital.bg/bose-ar-e-parvata-audio-platforma-s-dobavena-realnost-v-muzikalnata-industriq-article677136.html