Къде искате да бъде поставена звукова сигнализация?

Към настоящия момент на територията на гр. София е монтирана звукова сигнализация на 65 светофарни уредби. Столична община е получила финансиране и има възможност да постави още 30 такива. Обръщаме се към всички незрящи хора в нашия град с молба за предложения в тази насока. Къде за Вас пресичането е проблемно? Кой от светофарите смятате, че трябва да бъде озвучен? Необходимо ли е, на определени места, където пресичате, силата на звука да бъде регулирана? В случай, че сте слабовиждащ – имате ли проблем с видимостта на светофара?

Ние ще настояваме, препоръчаните от Вас промени, свързани с достъпа до кръстовищата и тяхната безопасност да бъдат приложени на практика във възможно най-кратки срокове. Ако желаете да съдействате лично на Столична община преди, по време или след извършените подобрения ние можем да й предоставим Вашите координати.

Списък с озвучените светофарни уредби може да намерите ТУК.

Моля изпращайте вашите препоръки на e-mail: inforsosofia@gmail.com. Можете да ги споделите и на тел: 02/ 80 33 546 или лично в клуба на ул. Цар Симеон 110.