Отбори от цялата страна си оспорваха Купа Пауталия с шахмат за хора със зрителни увреждания

Отбори бяха от Варна, Плевен, Благоевград, София и два отбора на Кюстендил– отбор „Пауталия”, с капитан Динко Даскалов и отбор „Руен”, с капитан Венцислав Анакиев участваха в традиционното национално отборно състезание по шахмат за хора със зрителни увреждания за Купа Пауталия, организирано от СКХЗУ”Пауталия спорт 2005”- Кюстендил и включено в общинския спортен календар. Съдия на състезанието беше Асен Анев – съдия републиканска категория.

 

Отбор „Пауталия” спечели трето място, а отбор „Руен”  е на пето място  в турнира. Състезанието откри кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Купа „Пауталия” бе спечелена от силния отбор на гр.Варна.  Състезанието са проведе на четири дъски и имаше класация и по дъски.  Златният медал на четвърта дъска спечели Александър Костов от отбор „Пауталия”, бронза  на трета дъска е за Кънка Витова, а бронза на втора дъска за Динко Даскалов, всички от отбор „Пауталия”- Кюстендил.  Наградите  бяха връчени от г-н Лазаров, като член на УС НА Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания и Кънка Витова  председател на СКХЗУ”Пауталия спорт  2005” Кюстендил и организатор на състезанието.

„Всички останаха много доволни,  от обстановката в хотел Кюстендил,  от обслужването и организацията на състезанието” сподели Кънка Витова.

Източник:
https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/otbori-ot-cialata-strana-si-osporvaha-kupa-pautaliia-s-shahmat-za-hora-sys-zritelni-uvrezhdaniia-2098018