Благотворителен маратон по двойки събра стотици с кауза за хората с увреждания

Стотици хора се събраха на благотворителен маратон по двойки. „Рън тогедър“ се организира за първа година у нас. Целта на мероприятието е хора с различни възможности да застанат рамо до рамо с човек с увреждане и да поискат равен достъп за всички. Средствата от дарените билети, заедно с даренията от бизнеса, ще помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда.

 

Да бягаш – не от себе си, а към цел – да покажеш, че можеш, независимо каква възможност имаш. Това показаха стотици хора в съботния ден, които се събраха на благотворителния маратон „Рън тогедър“. Идеята – до всеки участник да застане човек с увреждане и да надбягат заедно границите, които им отнемат равния достъп до заобикалящата среда. В България инициативата се провежда за първи път, а нейният произход идва от Тайланд.

Участниците се включиха в бягане с различни дължини, но с еднаква кауза – да покажат на онези, които се страхуват, че могат и да променят нагласите в обществото.

За да подкрепят събитието в маратона се включиха известни спортисти, актьори и модели. Популярният фитнес инструктор Лазар Радков казва, че не е важно колко добре си подготвен да тичаш, а колко силно го искаш.

Средствата от дарените билети за маратона ще помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности. Събитието е под патронажа на Президента Румен Радев и Столичната община.

Източник:
https://www.tvevropa.com/2018/05/blagotvoritelen-maraton-po-dvojki-sabra-stotitsi-s-kauza-za-horata-s-uvrezhdaniya/