Публикувано във факти.бг: Публикувано във факти.бг: Безплатни консултации: Най-новото в лечението на очни болести

Публикувано във факти.бг:

Доц. д-р Бану Аджар, офталмолог от специализираната очна болница Batigoz в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 8 и 9 юни. Доц. Аджар е специалист с дългогодишен опит и отлични резултати в рефрактивната хирургия, но е изключително търсена от пациентите и за лечение на заболявания на ретината, глаукома и катаракта.

 

Доц. Аджар ще гостува у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Доц. Бану Аджар работи с последно поколение лазерна апаратура за лечение на късогледство, далекогледство и астигматизъм, включително и ReLEx SMILE. Апаратът е 3-то поколение лазерна технология за корекция на зрението. С негова помощ могат да се лекуват късогледство до -10 и астигматизъм до -5. Освен че може да се използва при пациенти с висок диоптър, основното му предимство пред останалите лазерни устройства се крие в това, че е приложим и при тънка роговица, което обикновено е притовопоказание за извършване на лазерна процедура.

Друго улеснение за лекари и пациенти е FemtoLASIK технологията, наричана още „хирургия без скалпел“. Това е съвременният и усъвършенстван еквивалент на LASIK метода, който позволява извършването на лазерна операция на окото по много по-прецизен и безопасен начин.

Желаещите да се възползват от безплатните консултации в София трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Повече за Здравна група Batigoz & West-Eye:

Здравна група Batıgöz & Westeye е верига от специализирани лечебни заведения за висококачествена грижа за очите, с 6 болници и 4 медицински центъра в 5 държави – Турция, Румъния, Ирак, Холандия и Белгия. В основата на успеха им стои стремежът за удовлетворяване нуждите на всеки пациент и въвеждане на последните технологии в областта на офталмологията. Лечебните заведения от веригата разполагат с най-съвременната апаратура за 3D визуализация, Фемтосекунден лазер, Ексимерен лазер, Intralase IFS, ReLEx Smile, Аргонов лазер и др.

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения както в страната, така и в Турция, Германия, Испания, Австрия, Израел, Чехия. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Източник:
https://fakti.bg/bulgaria/306375-bezplatni-konsultacii-nai-novoto-v-lechenieto-na-ochni-bolesti