Дискусия за мобилната група на СИЦ „Зрение”

Утре между 14 и 16 часа, в рамките на аудиоконференцията „Без мишка free” ще се включат Председателя на РСО София Асен Алтънов и отговарящият за връзките с обществеността в организацията Александър Велков. Те ще представят позицията  на Съюза на слепите  за „Групата на СИЦ „Зрение””. В конференцията ще участва и представител на Сдружението – Йордан Пеев, който е координатор на групата и, съответно преговарящ за условията на договора с Globul.

Водещ на конференцията ще бъде Николай Тодоров.

Правилата, обявени от колегите, за провеждане на срещите са следните:     

КАК ДА УЧАСТВАТЕ В РУБРИКАТА?

ДОСТАТЪЧНО Е САМО ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ СЪС СКАЙП АКАУНТА НА "БЕЗ МИШКА ФРИЙ", СКАЙП АКАУНТ ЗА ДОБАВЯНЕ: bezmishkafree, КАТО НАПИШЕТЕ СЪОБЩЕНИЕ (ЧАТ), НО НЕ ЗВЪНЕТЕ ДИРЕКТНО. ДОМАКИНЪТ ЩЕ ВИ ДОБАВИ КЪМ КОНФЕРЕНЦИЯТА.
ПРАВИЛА, КОИТО Е ХУБАВО ВСИЧКИ ДА СПАЗВАТ:
1. АКО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ В РАЗГОВОРА, Е ХУБАВО ПЪРВО ДА СЕ ОРИЕНТИРАТЕ ДАЛИ ИМА РАЗГОВОР ПО КОНКРЕТНА ТЕМА, И КОГАТО СЕ УВЕРИТЕ, ЧЕ НЯМА ДА ПРЕКЪСНЕТЕ НЯКОГО, МОЖЕТЕ ДА ПОЗДРАВИТЕ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В СРЕЩАТА.
2. КОГАТО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ В РАЗГОВОРА, Е ДОБРЕ ПЪРВО ДА СИ КАЖЕТЕ ИМЕТО, ЗА ДА МОГАТ ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ, КОЙ ТОЧНО ГОВОРИ В МОМЕНТА.
3. АКО НЯМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА РАЗГОВАРЯТЕ (ЗАЩОТО ИМА МНОГО ШУМ ОКОЛО ВАС, ИЛИ ЗАЩОТО МИКРОФОНЪТ ВИ НЕ РАБОТИ) - ВИНАГИ МОЖЕТЕ ДА ИЗПРАТИТЕ ЧАТ СЪОБЩЕНИЕ НА ВОДЕЩИЯТ, И ТОЙ ЩЕ ПРОЧЕТЕ ВАШИЯ ВЪПРОС, ИЛИ КОМЕНТАР ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ.
4. НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА ЗАДЪРЖАТЕ РАЗГОВОРА В СКАЙПА, ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА. ПОНЯКОГА МОГАТ ДА ВЪЗНИКНАТ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ С ИНТЕРНЕТ ВРЪЗКАТА ОТ СТРАНА НА ДОМАКИНА НА СРЕЩАТА, И САМАТА ВРЪЗКА ПО ТОЗИ НАЧИН ДА СТАНЕ НЕСТАБИЛНА. А И ТАКА ЗАЕМАТЕ МЯСТО, ОТ ЛИМИТА НА УЧАСТНИЦИ В КОНФЕРЕНЦИЯТА, БЕЗ ДА ВЗЕМАТЕ УЧАСТИЕ В НЕЯ. А ПРИ ДОСТИГАНЕ НА МАКСИМУМА НА УЧАСТНИЦИ, ТОВА МЯСТО БИ МОГЛО ДА ЗАЕМЕ УЧАСТНИК, КОЙТО ИСКА ДА ИЗКАЖЕ МНЕНИЕ, ИЛИ ДА ЗАДАДЕ ВЪПРОСИ КЪМ ТЕКУЩАТА ТЕМА.
5. ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ, КОИТО ИМАТ НЕКАЧЕСТВЕН МИКРОФОН, ИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО НЕ СА НАПРАВИЛИ НАСТРОЙКИ НА ЗВУКА, КОИТО ДА СА ПРИЯТНИ ЗА ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЩИ В РАЗГОВОРА, ЩЕ БЪДАТ ИЗКЛЮЧВАНИ, АКО НЕ СЕ ОПИТАТ ДА ГИ ОТСТРАНЯТ, СЛЕД МОЛБА НА ДОМАКИНА НА СРЕЩАТА. ТОВА ЩЕ ПОДОБРИ КАЧЕСТВОТО НА ЗАПИСА ОТ КОНФЕРЕНЦИЯТА, КОЙТО СЕ ПРАВИ КОГАТО ИМА ГОСТ ПО ТЕМАТА.
ЛИНК КЪМ ЗАПИСИТЕ, ЩЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ В ПОЩЕНСКИЯ СПИСЪК НА "БЕЗ МИШКА".
6. ЖЕЛАТЕЛНО Е, УЧАСТНИЦИТЕ В РАЗГОВОРА ДА НЕ СЕ ПРЕКЪСВАТ, ДОКАТО ГОВОРЯТ И ДА СЕ ДЪРЖАТ С УВАЖЕНИЕ ЕДИН КЪМ ДРУГ, ДА НЕ СЕ ОБИЖДАТ ВЗАИМНО НА ВЕРСКА, ПОЛОВА, ЕТНИЧЕСКА И ВСЯКА ДРУГА ОСНОВА. ТАКА СРЕЩАТА ЩЕ Е МНОГО ПО-ПРИЯТНА ЗА ВСИЧКИ.
7. УЧАСТНИЦИ В КОНФЕРЕНЦИЯТА, КОИТО СА ВЪВ ВИДИМО НЕТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ, В СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ПРЕЧАТ НА НОРМАЛНОТО ПРОТИЧАНЕ НА СРЕЩАТА, СЛЕД ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ ДОМАКИНА ЩЕ БЪДАТ ИЗКЛЮЧВАНИ ОТ РАЗГОВОРА.
8. В СЛУЧАЙ, ЧЕ ВРЪЗКАТА СЕ РАЗПАДНЕ, ТРЯБВА ДА УВЕДОМИТЕ ДОМАКИНА НА РАЗГОВОРА, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ВИНАГИ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ, КОЙ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ Е ОТПАДНАЛ.
НАПИШЕТЕ КРАТКО ТЕКСТОВО СЪОБЩЕНИЕ (ЧАТ) НА СКАЙП АКАУНТА bezmishkafree И ТОЙ ОТНОВО ЩЕ ВИ ДОБАВИ В РАЗГОВОРА. НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА МУ ЗВЪНИТЕ, ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН МОГАТ ДА ВЪЗНИКНАТ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ, ВРЪЗКАТА МОЖЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ, НО И ДОМАКИНЪТ НЯМА ДА РАЗБЕРЕ КОЙ МУ СЕ ОБАЖДА, ОСОБЕНО АКО ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО ОБАЖДАНЕ В ДАДЕН МОМЕНТ. В СЛУЧАЙ ЧЕ ДОМАКИНЪТ НЕ Е НА ЛИНИЯ, ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ДЪЛЖИ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ, КОЙТО ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ ДА ОТСТРАНИМ ПО НАЙ-БЪРЗИЯТ НАЧИН. АКО ВРЪЗКАТА НЕ СЕ ПОДНОВИ ДО 15 МИНУТИ, СРЕЩАТА ЩЕ СЕ ПРОДЪЛЖИ СЛЕДВАЩАТА НЕДЕЛЯ.
9. ДИРЕКТНО ПОЗВЪНЯВАНЕ, СЛЕД ОТПАДАНЕ ОТ РАЗГОВОРА, МОЖЕ ДА ПРАВЯТ САМО ВОДЕЩИЯ, ГОСТА И ПРЕПРЕДАВАЩИЯТ ПО РАДИОТО АКАУНТ.