Сайтът blinfo.bg вече не съществува

     Това потвърди в пощенския списък „На лафче” един от създателите му и автор на материали в него Стефан Цвятков. Въпросът каква ще е съдбата на публикуваните на страницата ръководства, все още, остава отворен.

     Blinfo.bg   беше проект, свързван с група младежи – напреднали потребители с нарушено зрение. За съжаление той просъществува само около година. Сред ръководствата, публикувани там са: „Създаване на playlist с Winamp”, Съобщаване на главните букви в текст посредством Jaws, Работа с Mozilla ThunderBird_ Достъпност с JAWS, Нововъведенията, направени в JAWS – версии 11, 12 и 13, Какво е RSS и за какво се използва  и т.н. Освен текстови бяха помествани и аудиоръководства.

     Към момента у нас няма уебстраница, където да се публикуват регулярно компютърни ръководства за потребители с нарушено зрение. Такива, все пак, могат да се намерят на www.bezmishka.org. Този сайт, както и целият проект „Без мишка”, е дело и се поддържа от доброволци.  Въпроси на такава тематика могат да се задават в пощенските списъци „Без мишка” и „На лафче”, за които е необходима регистрация. 

     Интересен материал за, вече несъществуващия проект, може да прочетете в бр. 2/2012 г. На сп. Зари