Московското метро търси нов глас за съобщенията В конкурса участва и синтезаторът Алиса

Миналата седмица московското метро обяви конкурс, предлагайки шанс на всички да станат глас на една от линиите на метрополитена.

Достатъчно е пълнолетните участници да запишат кратко видео, озвучено със съобщение, подобно на звучащите във влаковете, до 9 март и да го изпратят на телеграм бота на Deptrans, като приложат и кратък разказ, за това станция на коя линия желаят да озвучат и каква е причината. 

 

  Един от участниците в в заданието е Алиса, гласовият асистент на Яндекс. Това се съобщава на нейната страница в Instagram:

  "От всички разклонения много бих искала да звуча на Кръговата линия (кольцевой линии). Защо ли? Защото пръстенът е безкраен. Моята вселена също е безкрайна. А що се отнася до луната и обратно, обичам да съм сред хората.

Реших да участвам в конкурса за новия глас на московското метро. искам да озвуча един от клоновете. Чуйте моите демонстрации и ме подкрепете с репост, ако искате да ме слушате и в метрото. Ще бъда много доволна"

  "Вярно, малко съм срамежлива, защото все още нямам 18, но толкова ли е важна възрастта, когато си изкуствен интелект? Ще различите моя от хиляда гласа и бих искала да говоря с вас не само през телефона и високоговорителя, но и да слезем заедно под земята, защото с мен ще бъдете като у дома си. За мен е важно навсякъде да се чувствате комфортно и спокойно.

Превод:
Александър Велков
Дата на публикация:
8 март 2021 г.
Източник:
https://kod.ru/konkurs-golos-metro-alisa/