Гласов асистент на руска банка си партнира с дублиращи актьори

  След популяризирането му в социалните мрежи с поредица от клипове, нов такъв с участието на гласовия асистент на ВТБ Онлайн беше анонсиран в стаята на банката в Clubhouse. 

  Новият видеоклип на актьори, озвучаващи герои на популярни чужди телевизионни сериали, е посветен на използването на гласовия асистент ВТБ Онлайн в реалния живот. Знаменитата четворка отново е в колата и всички си спомнят рождения ден на най-добрия си приятел - Джереми Маккалистър. Шофьорът предлага да му преведе пари, но се оплаква, че не може да го направи сам, защото постоянно кара. На помощ идва гласовият асистент на ВТБ Онлайн.

  Актьорите от дублажа ще разкажат за заснемането на видеото и ще проведат майсторски клас за всички, които искат да се научат да говорят с гласове, които вече са станали легендарни, на 5 март от 19.00 часа в стаята на ВТБ в Clubhouse. 

„Гласовите технологии са една от най-ярките тенденции през последните години, те навлизат все по-дълбоко в нашето ежедневие и мнозина чувстват тези гласове като такива на близки. Днес без такъв асистент е почти невъзможно да си представим работата на навигатор, услуги за търсене и дори „умен дом“. Някак си логично е, че потребителите вече могат да решават своите финансови проблеми с помощта на гласова услуга. Момчетата от станалата популярна четворка, предават по своеобразен начин настроението и същността на новата ни технология - Тя е в състояние да оказва съдействие във всяка житейска ситуация и да запази дружелюбния тон за цялата аудитория“, коментира Никита Чугунов, ръководител на отдел „Дигитален бизнес“, старши вицепрезидент наВТБ.

„С удоволствие откликнахме на молбата на екипа на ВТБ да заснеме видеоклип с участието на гласов асистент. Сега темата за гласовите помощници е много популярна, така че беше приятно лично да поработим с такъв. Между другото, записахме видеото доста бързо - гласовият асистент изигра перфектно ролята си. Страхотно е, че банките разработват такива универсални помощници за всяка от възможните житейски ситуации - най-после ще мога да превеждам пари, докато шофирам, без да застрашавам живота си “, шегува се актьорът Карън Арутюнов.

ВТБ стартира гласов асистент в мобилната си банка през февруари. Сега клиентите могат да получат съвет или да извършат необходимите операции за броени секунди, общувайки с виртуалния асистент. Това ще увеличи два-три пъти скоростта на работа с приложението. Стартирането на гласовия асистент е лесно - просто трябва да кажете „Здравей, ВТБ!“ или да щракнете върху съответната икона в ВТБ Онлайн. На първия етап асистентът ще може да съветва клиента по почти 800 въпроса, свързани с ключовите продукти на банката. Той ще говори за карти, заеми и ипотеки, ще отговаря на въпроси относно приложението, ще помага за прехвърляне на пари на приятели и роднини или ще обновява в системата мобилния телефон на клиента. 

Превод:
Александър Велков
Дата на публикацията:
4 март 2021 г.
Източник:
https://www.business-vector.info/golosovoj-assistent-vtb-onlajn-116494/