Джордан Хендерсън и Ант&Дек наградиха незрящ от Лестър Младежът получи наградата, след като промени живота си

Млад зрително затруднен мъж от Браунстоун с обучителни проблеми бе отличен от капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън на церемония по награждаване, организирана от Ant & Dec.

24-годишният Джорвис Тирел бил безработен през последните четири години, но знаел че с подходящата подкрепа може да стъпи на краката си. 

  Присъединяването му към програмата The Prince’s Trust Get Started with Football през 2017 г. довело до намирането на нова работа в логистична компания. За съжаление бил съкратен след петнадесет месеца, малко след което починали баща му и дядо му. 

 

  Майката на Джорвис се свързала с The Prince's Trust за да потърси подкрепа за него през този невероятно тежък период.

  Той се записал в програмата The Prince’s Trust Get Into Logistics with Marks and Spencer. Благодарение на упоритата си работа успял да си осигури постоянна ангажираност във фирмата. Оттогава работи на пълен работен ден за Маркс енд Спенсърс. 

  Джорвис се справил толкова добре, че спечелил престижната награда на Prince's Trust's в категорията Delta Air Lines 'Rising Star (Изгряваща звезда на  Делта еър лайнс), връчваща се на млади хора преодолели бариерите и успели да си осигурят устойчива заетост на пазара на труда. Церемонията бе организирана от Ант и Дек. 

  В събитието са участвали популярни личности като  Хелън Мирън, Идрис Елба, Алеша Диксън, Ан-Мари, Холи Уилоуби и Филип Шофийлд.

   Джорвис бил изненадан, когато получил новината за наградата си от лично от капитана на футболния Ливърпул Джордан Хендерсън. 

  След като получи приза Джорвис каза: „Бях толкова изненадан, когато разбрах, че съм спечелил. Това означава много за мен. Майка ми наистина се гордее с постижението ми". 

"Благодарение на подкрепата, която получих от The Prince's Trust и колегите от Marks and Spencer, увереността ми нарасна и се чувствам така, сякаш мога спокойно да планирам бъдещето си. Не мога да не се усмихвам на себе си. Това е страхотно усещане”

Наградите на Prince’s Trust поощряват младите хора, преобърнали живота си, постигнали успех и оказващи положително въздействие върху местната общност.

Тазгодишните победители получиха много специално видео послание от основателя и президент на The Prince’s Trust, Н.Пр. Принцът на Уелс, който поздрави младите хора с техните заслужени награди.

„Бих искал да отправя най-сърдечните си поздравления към всички тазгодишни победители. всеки от вас ни е вдъхновил с решителността си, невероятния си дух и ангажимента ви да допринесете за едно наистина положително бъдеще. " посочи Принцът в предварително записано видео. 

  Надя Клинтън, регионален мениджър продажби на Delta Air Lines, за Великобритания и Ирландия, сподели: „Постижението на Джорвис е изключително и той е заслуженият носител на тазгодишната награда Delta Air Lines Rising Star. Наградата се връчва на младежи, преодолели бариерите и преборили се за устойчива заетост."

Джорвис показа невероятна устойчивост и решителност в изграждането на такова положително бъдеще за себе си. От името на Delta се надяваме той да продължи да постига големи неща и да бъде вдъхновение за толкова много други млади хора по пътя."

Младежката благотворителна организация The Prince’s Trust помага на млади хора на възраст от 11 до 30 години, да трансформират живота си, чрез реализиране на потенциала си. Практическите курсове на Trust, заедно със съдействието на неговите помощници и наставници вдъхват на младите хора увереността и им предоставят уменията, необходими им за започване на работа или включване в образователния процес. 

За да научите повече за The Prince's Trust, посетете www.princes-trust.org.uk. 

*Принц на Уелс е титла, която се дава традиционно на наследника на действащия монарх на Обединеното кралство (и на всички предшествуващи го монархии от 13 век насам). Настоящият, 21-ви по ред принц на Уелс е Негово кралско височество принц Чарлз, най-възрастният син на кралица Елизабет II - Бел. прев.

**Антъни Макпартлин и Деклан Донъли, известни още като Ant&Dec са популярен дует от Нюкасъл. Изявяват се като водещи на британски развлекателни телевизионни продукции. В момента са едни от най-популярните и търсени на Острова в този жанр.        

Превод:
Александър Велков
 
Дата на публикация:
12 март 2021 г.
 
Източник:
https://www.leicestermercury.co.uk/news/visually-impaired-leicester-man-honoured-5137707