Робот помага на потребители в Омск да подават показанията си за потребена вода

Гласовият робот Минта работи денонощно: ако му съобщим номера на сметката и показанията, той ще открие останалото.

  Гражданите на Омск ще имат възможност да съобщават показанията си за потребявана вода на гласов асистент. Според пресслужбата на Росводоканал Омск, роботът Минта работи денонощно и без опашки.

За да предадете показанията за вода чрез робота, трябва да се обадите на 39-51-00 и да посочите номера на личната си сметка, както и текущите показания на измервателните устройства. Изкуственият интелект разполага с информацията за номерата на водомерите и тяхното разположение. Той ще моли клиентите да потвърдят адреса и заложената ставка за потребление. Същата информация би могла да се въведе и чрез клавиатурата на смартфон. 

 

- Молим жителите на град Омск редовно да предават показанията на измервателните устройства, тъй като тези данни са необходими за по-прецизни разчети. Втората ни молба е да използват електронни средства за предаване на данните. Ако абонатът не е в състояние да го направи чрез уебсайта или личния си акаунт, молбата ни е да използва роботизираната услуга. Това ще облекчи телефонните линии на контактния център и операторите ще могат да отговорят на въпроси на други наши потребители" - отбеляза Олга Смиковская, търговски директор на Росводоканал Омск.

  В ситуациите, когато роботът не е приел данните, причината би могла да е във вече извършена проверка на водомерите.  или в погрешно предоставени показания. - твърде високи или твърде ниски.

   За омичани е удобно, също и че с помощта на гласовия асистент в рамките на едно телефонно обаждане могат да се издиктуват данни едновременно на двама доставчици - Росводоканал Омск и Омск RTS. Ако има задължения, роботът ще посочи съответната стойност. 

За да предават показанията на измервателните уреди, потребителите могат да използват други дистанционни методи, включително мобилното приложение RVC, услугата на уебсайта на компанията и онлайн приложението на Сбербанк. Други алтернативи са личният акаунт, и уебсайтът на Росводоканал. Данни могат да се изпращат и на имейл water_omsk@rosvodokanal.ru, като в три реда се посочва номера на личната сметка, номерата на водомерите за топла и студена вода и техните показания. 

Потребителите могат също да изпратят SMS до водоснабдителната мрежа на номер 8-903-767-28-90, като посочат номера на личната си сметка и номерата на водомерите, разделени с интервал. 

Ако потребителят не знае как да използва интернет или не желае да комуникира с робота, тогава достъпни са обичайните телефони: 53-00-11 и 8-800-381-7777 от 8:00 до 20:00 всеки ден. Но Росводоканал се стреми да насърчава гражданите да използват по-активно ресурсите за електронно предаване на данни. 

Превод:
Александър Велков
 
Дата на публикация:
22 март 2021 г.
 
Източник:
https://www.omskinform.ru/news/152815