Участие на Вокална група “Феникс” на XII световен фестивал за фолклор и шлагерна музика – Поморие, 20 - 28 август, 2022 г.

В края на август в Поморие се проведе фестивал, който имаше две секции – за фолклорни състави и за шлагерна музика. Основна задача на организаторите беше даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в Европейския и Световния телевизионен ефир.
Вокална група “Феникс” се изяви на сцената на 27 август с 4 песни от репертоара си, изпълнени отлично, с което спечели възхищението и на публиката, и на журито. В тази категория бяха отличени само 2 състава, като нашите момичета получиха златен медал, Диплома за почетно представяне и Диплома за откритие на фестивала.
Всички изпълнения бяха записвани с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват он-лайн, по 20 кабелни телевизии в България и по 3 Сателитни телевизии с обхват в цяла Европа.
Вокална група "Феникс" взе участие във фестивала с подкрепата и помощта на Национално
читалище на слепите "Луи Брайл-1928" и РО София.
Поздравления за отличното представяне на групата!
Пожелаваме ви още сценични изяви, творчески успехи и много почитатели!