Училище за родители

Училище за родители „моето бебе и мен” организира безплатни сбирки за бъдещи и настоящи родители всеки понеделник от 10:00 ч. в Studio 5 /НДК/.

 

25 февруари - лекция на тема: Развитие на зрението в кърмаческа и детска възраст. Прегледите при офталмолог и най-чести проблеми.

Гост - Лектор: Д-р Славена Стойкова, офталмолог, Офталмологично отделение „Токуда Болница София”

Ежедневната грижа за очите е една от многото, които трябва да положите при отглеждането на детето, а и е една от най-важните.

Деликатността на бебетата винаги събужда у нас силен покровителски инстинкт. Да си родител означава да искаш най-доброто за своето детенце. Затова го обгръщаш с грижи и ласки, за да расте здраво и щастливо. А очите на бебето са много чувствителни и имат нужда от специални грижи. Клепачите и миглите предпазват окото от замърсявания и проникването на силна светлина. Честото движение на клепачите, което почти винаги е несъзнателно, овлажнява повърхността на окото чрез слъзната течност, а пък миглите предпазват от проникването на замърсени частички в окото. А в съвкупност клепачите, миглите и слъзната течност предпазват очите от изсушаване и от замърсяване. Но все пак и клепачите са много деликатни, тъй като кожата, която ги покрива е много фина. Ето защо с деликатните очи на бебето трябва да се отнасяме много внимателно. През първитеняколко години от живота на детето слъзните жлези произвеждат повече течност, отколкото при подрастващите и възрастните. Понякога малките слъзни каналчета не позволяват нормалното преминаване на слъзната течност, а това е често срещано при бебетата и е причината за по-голямата чувствителност на техните очи към инфекции.

Ето защо правилната хигиена на очите е много важна и не трябва вникакъв случай да се пренебрегва!

Партньор на събитието – Bepanthen.

Очакваме Ви! 

За предварително записване:

тел: 0886 94 26 93

e-mail: c.connection@abv.bgЕ-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Сбирките се осъществяват с медийната подкрепа на списание „Моето бебе и аз”. 

Източник:

http://www.moetobebe.net