Призната е националната представителност на НПК

Министерският съвет в оставка прие решение за признаване на Кооперация „Национална потребителна кооперация на слепите в България” за представителна организация на национално равнище в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания за срок от три години, пише сайтът www.vesti.bg

Припомняме, че през юни миналата година, именно в стремежа си да си осигури подобно членство организацията разпространи декларации, станали повод за конфликт между НПК и ССБ. В информацията не се посочва дали определен брой подписани декларации са приложени към документацията подадена във връзка с искането за признаване на национална представителност.

Ръководството на РСО София приветства решението на МС и членовете на Кооперацията. Смятаме, че колкото повече организации за и на незрящи получават финансиране, толкова е по-голям шансът да се подобри тяхното положение и възможности за образование, трудова и социална реализация. Надяваме се горното да стане валидно и в този случай и получените от държавата средства да бъдат изразходени разумно.