Орхан Мурад, Деси Иванова и Нено забавляваха над 350 незрящи

Представена бе инициатива за закупуване на тифлоприбори

Мероприятието по повод важните дни от толкова капризния женски месец март (Баба марта, 3 март, 8 март и Деня на пролетта – 20 март) се състоя в подходящ момент – края на работната седмица, петък, 22 март.

В поздравителната си реч г-жа Минка Владимирова - Директор на дирекция „Социални дейности”към Столична общинаотправи само един упрек към организаторите от РСО София – че не са осигурили подходящо време за провеждането му. Както и през декември, след няколко топли дни, температурите рязко се сринаха и навън беснееше вятър и дори прехвърчаха снежинки. Г-жа Владимирова прочете и поздравителен адрес от Албена Атанасова - Зам. Кмет на Столична община по направление здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности. Сред официалните гости бе и Председателят на ССБ Васил Долапчиев.

Музикалната програма бе предшествана и от представяне на съвместна инициатива на Софийската организация и Лайънс клуб - ”София сити”. „Лъвовете” направиха дарение на стойност 818 лв., с което ще бъдат закупени помощни технически средства. Те ще бъдат продавани без надценка на членовете на столичното РСО, а парите отново ще се  използват за закупуване на тифлоприбори.

Сред избраните и съгласили се любезно да забавляват нашата специална публика имаше, както познати от декемврийското тържество, така и нови лица. В групата на първите бе DJ Митака,  който поради множеството живи изпълнения успя да се развихри в пълния си блясък едва накрая. Отново с присъствието си ни зарадваха Нено, „Веселите момчета”, Деси Иванова, Сияна, група „Феникс” с худ. Ръководител Георги Холянов. Ново лице беше водещата – актрисата Маги. Тя показа че е достойна наследница на баба си Пиринка Горанова – дългогодишен председател на ТСО Младост. Голямата звезда на вечерта Орхан Мурад за пореден път демонстрира изключителната си класа. Той изпя някои от най-големите си хитове като „Хиляди слънца”, „На море” и пр. Приятно впечатление направи 18-годишната дебютантка на голяма сцена Теодора Йосифова, престрашила се да изпълни големия хит на Росица Кирилова „Най-добрата дума”.

Най-шумни и весели се оказаха членовете на ТСО Съединение. Съвсем естествено, от техните редици, бе излъчен и победителят в конкурса „Най-голям купонджия” – математичката Ани Деспотова. Раздадени бяха и призове за „Най-красива прическа”, „Най-сексапилно излъчване”, „Най-хубав тоалет”, „Най-добър танцьор”, „Най-атрактивен танцьор” и „Най-добра танцова двойка”.

Много настроение създадоха и десетината дечица, които непрекъснато играеха и шетаха из залата. Някои от тях се престрашиха да изпеят песничка или издекламират стихче пред микрофона, за което получиха по един допълнителен шоколад и балон.

Накрая е ред да изкажем традиционното, но  винаги необходимо и идващо от сърцето „Благодаря!” на всички които ни подкрепиха – официални и не толкова официални гости, членовете на РСО София, музиканти и асистенти, трудили се безплатно през цялата вечер и, разбира се – нашите спонсори – „Кока-Кола”(безалкохолни напитки), „Пещера” (ракия),Успех – Филтър(водка),

 „Девин” (минерална вода), мандра „Елешница” (кашкавал и сирене), „Елиас” (хляб), „Никай” (торти) и „Рефан” (козметика).

Снимки от събитието можете да видите ТУК