ССБ ще поема 20% от стойността на тифлоприбори, внасяни от чужбина

На последното заседание на Управителния съвет на ССБ, състояло се в четвъртък, 18 април 2013 г. бе взето решение Съюзът да поема 20% от стойността на внесените от чужбина помощни технически средства, закупени от офисите му.

Засега става дума за наличните в Централно управление внесени тифлоприбори. Предстои прецизиране на това решение и към момента не е ясно дали ще се поема част от покупката на средства закупени от Великобритания, САЩ и други страни-производителки или ще се работи с досегашните партньори.

Все още няма списък на внесените от чужбина средства, за които важи отстъпката. Пълен списък с предлаганите в Централно управление на ССБ технически средства можете да намерите тук.

Горното решение не важи за белите бастуни, произвеждани у нас.

Пример: Ако решите да си закупите българоговорещ термометър за телесна температура на стойност 16.00 лв. той реално ще ви струва 12.80. Предполага се, че ако не възникнат някакви непредвидени обстоятелства с фирмата-продавач или в законодателството на съотв. държава тази отстъпка ще важи и при бъдещо закупуване от страна на Съюза на нови партиди от същия производител.