От 15 юли раздават декодери, но на кого? Сроковете за София все още са неуточнени

     От 15 юли над 85 хил. социално слаби от регионите Северозападен, Североизточен и Южен централен ще получат ваучери за безплатни декодери за телевизори, съобщи транспортният министър Данаил Папазов.

     Устройствата ще могат да се получават от трите вериги за техника - Зора”, “Техномаркет” и “Технополис(dnes.bg). Папазов обещава, че ще бъде направено всичко възможно до 1 септември всички социално слаби, получаващи енергийни помощи да получат своите устройства.Според справка на пазара, направена от сайта, стойността на скъпоценните машинки варира между 40 и 70-80 лв. 

     Ситуацията в София

      Засега сроковете за получаване на декодерите в столицата са твърде неясни. От Агенцията за социално подпомагане  ни съобщиха че в началото на следващата седмица има вероятност ваучери да получат, имащите  право на тях, от район Оборище.

     Препоръчваме на незрящите в София, преди да се отправят към  клоновете на Агенцията по места да се информират предварително за процедурите и сроковете на горещия телефон на АСП (02) 935 05 50 или на E-mail: ok@asp.government.bg