Незрящ пострада след падане в столичното метро

     На 8 август 2013 г. Деян Николов от Разград, който е със сериозен зрителен проблем получава  тежка травма на главата след падане в софийското метро. На запитването ни към „Метрополитен” ЕАД бе отговорено следното:

      «Деян Николов е претърпял инцидент на метростанция „Централна ж.п. гара" на 08.08.2013 г. в 17:50 ч. Инцидентът се е случил поради невнимание от страна на потърпевшия. Съставеният акт и запис се съхраняват в „Метрополитен" ЕАД. Отдел „Безопасност".»


      След престой в Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ Деян Николов е изписан и в момента се възстановява в домашни условия.
 

      Напомняме на незрящите хора от и временнопребиваващи в столицата да бъдат особено внимателни при придвижването си в метрото. Молим, не се колебайте да потърсите помощта на служителите на „Метрополитен” ЕАД за придружаване в конкретна ситуация.  В случай, че занапред имате желание да ползвате определен маршрут, включващ преминаване през станция на подземната железница, можете да се обърнете към инструкторите по ориентиране и мобилност в Центъра за социална рехабилитация и интеграция – София.