„Компания от двама” – колоездене върху тандем

Преживейте един нов свят

                                       Нашият проект „Компания от двама”  разкрива един нов свят за възрастни и младежи - незрящи, с увредено зрение или други увреждания, като им дава възможност да излязат извън града и да се насладят на звуците и миризмите на природата, както и да участват в здравословна, забавна и подобряваща живота дейност.

Проектът

                                       „Компания от двама” стартира трудно през 2007 г. - само с няколко тандема, двама доброволци и много надежда. Разраства се и се развива през последните пет години и сега има поне по 25 прехода в годината. Участниците са от всички възрасти, най-младият е около 4-годишен, а най-възрастният - на 76. Използваме местни маршрути като „Пил Пат”, но стигаме  и по-далеч. Организираме годишно каране до гората на Дийн(където си правим барбекю), както и уикенд колоездене и къмпингуване в Тарка Тейл в Девън. Стремим се да бъдем  приветливи,   отзивчиви и гостоприемни. Винаги сме отворени и насърчаваме хората с увреждания   да опитат. Участниците намират излизанията едновременно за ободряващи и успокояващи. За тях колоезденето е прекрасна възможност за запознанства и завързване на приятелства.

Мнения на участници:

                                       „ „Компания от двама” е много важен за мен,  тъй като помага за добрата ми кондиция и дишане, много зле  засегнати от катастрофата ми с кола. Също така ми дава социален живот, успях да намеря нови приятели и Бях приета от хора без увреждания,  а това е рядкост” (Джени)

                                       „Това е едно от най-добрите неща, които съм правил от известно време. Възвърнах увереността си, защото се чувствах толкова свободен”(Барингтън)

                                       „ „Компания от двама” свърши страхотна работа, разкривайки колоезденето на толкова много хора. Проектът показа  на по-голямата общност от колоездачи, че има множество начини за каране. И съм наистина благодарен, че бях приет в него заедно с децата си.(Пол Барнет)

Публикувано на 01.11.2012 г.
Източник: http://www.lifecycleuk.org.uk/tandem-rides
Превод: Жени Методиева
Редакция: Александър Велков