РСО София организира Международен преглед на културата и спорта на Деня на хората с увреждания

      Патрон на събитието е кмета на гр. София Йорданка Фандъкова

 

      На 3 декември 2013 г.,  в рамките на отбелязването на Деня на хората  с увреждания, РСО София организира Международен преглед на културата и спорта с участието на музиканти и състезатели  от 3 български града – София, Пловдив и Дряново и гости от Македония и Турция. Патрон на събитието е кмета на гр. София Йорданка Фандъкова.

      Музикалната част от програмата ще бъде открита в 9.30 ч. В Общински културен център „Надежда”. ОКЦ „Надежда” се намира на ул. „Ломско шосе” 2 в близост до метростанция „Хан Кубрат”. Изявите на музикалните и танцови състави и индивидуални изпълнители ще продължат до 17.00 ч. Поканени са всички желаещи да присъстват. Водещ на програмата ще бъде актьора Николай Николаев, известен още като „бате Николай” от детското предаване „Сладкарница „Захарно петле”.

      Спортната част от прегледа включва турнири по 3 спорта – шах, табла и домино. Любезен домакин на проявата е Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл”.

      Освен спортисти и музиканти на официални посещения у нас ще пристигнат ръководни фактори на Съюза на слепите в Македония и Федерацията на слепите в Турция.