Спортът за незрящи до края на годината.

Голбал, табла, шахмат, шоудаун, и лека атлетика в програмата.

Ще бъде излъчен първият шампион по спортна стрелба.

От Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” разпространиха календар за състезанията на национално ниво до края на годината, с уточнението че промени в него, все още, са възможни.

През юни ССБ провежда турнири по спортна табла и шахмат за мъже и жени. Тъй като федерацията няма да има финансовата възможност да проведе самостоятелно държавните първенства в посочените дисциплини, те ще бъдат признати като държавни първенства и

съответните победители ще бъдат със статут на държавен шампион. Клубовете, които желаят да изпратят свои представители могат да се обръщат за информация към председателите на РСО.

Споменатите по-горе турнири ще се проведат в Старозагорски минерални бани по следния график:
Спортна табла – 9-11 юни
Шахмат жени – 16-17 юни
Шахмат мъже – 18-21 юни
В началото на юли СК „Феникс” Монтана, ще проведе държавното първенство по спортен риболов. През август клубовете, които развиват стрелба с лък ще организират турнир, разходите, за който  ще бъдат за сметка на самите клубове. Състезанието ще бъде признато за първото държавно първенство по стрелба с лък за незрящи. През септември и октомври федерацията ще проведе държавните първенства по голбал, шоудаун и лека атлетика.