Незрящ мъж работи в свой собствен автосервиз

Abdo Alawani

 Okaz/Saudi Gazette

  Jazan – Незрящ мъж дава пример за решителност в началото на  своята първа работа като механик. Наскоро той отвори свой собствен авто сервиз.

  Йосиф Али Ибрахим, който страда от нарушено зрение по рождение, дава работа на трима работници в своя магазин.

  „Още от дете, аз никога не се предадох на  увреждането и реших, че това е предизвикателство.  Преодолях начина, по който хората се отнасят към незрящите в обществото.”

 Ибрахим може да поставя автомобилни гуми и да сменя маслото в двигателя, в допълнение към широкия спектър от умения, които научил, когато бил чирак в един сервиз. Той се справял отлично на тази позиция и за кратко време решил да стане самостоятелен, започвайки  бизнес.

  „ Нямам никакви трудности в работата и водя нормален начин на живот. Аз съм щастлив и доволен. Доказах на хората, че слепотата е в сърцето, не в очите.” –казва той и добавя, че креативността и неспособността са тясно свързани. 

 „ Всеки човек с увреждане или се предава, бяга надалеч от обществото и се чувства депресиран и разочарован, или се изправя и оспорва своята неспособност.  Първият е слаб, победен от увреждането,  решил  че не е в състояние да открие вътрешната си сила, да изследва своите възможности и да             ги освободи. А последният е точно обратното, човек, който упорства, решава че няма да се предаде и ще продължи да се съпротивлява и да се бори, докато победи”  

  Ибрахим казва, че е открил своята вътрешна сила още в ранна възраст и работил за развиването и усъвършенстването на  уменията си така, че да може да се конкурира с хора, които нямат никакви увреждания.

  „Увреждането ми ме направи силен човек със силен характер, който може да се съревновава  с другите в тази работа. Тя не е лесна и е физически натоварваща” – казва той.Ибрахим се надява да разшири своя бизнес в близко бъдеще и ако се съди по позитивните отзиви на неговите клиенти, изглежда, че има само няколко пречки по пътя си.

  Превод: Петя Петкова

 Редакция: Александър Велков

 Източник:

 http://www.saudigazette.com.sa/index.cfm/myfiles/Images/2011/08/09/index.cfm?method=home.regcon&contentid=20150101229097