Невиждано скачане с парашут в кампанията “Електронни очи”

Един незрящ мъж днес успя да преодолее всичките си страхове и скочи с парашут заради каузата “Електронни очи”. Това е кампания на БНТ и федерация “Спорт за хора със зрителни увреждания” за създаването на гласова навигация, която ще им даде повече свобода. Заедно с това кампанията цели да промени представите ни за хората с увреждания което със сигурност се случи след днешния парашутен скок.

Там горе, заедно с птиците разбираш, че само свободата има значение. Че няма непреодолимо ограничение, че зависимостта е продукт единствено на собствените ни ограничения и страх.

Реши да предизвика съдбата си. Поиска да направи нещо немислимо, да победи себе си, да изпита възможностите си и да докаже и на другите че няма непреодолими бариери, когато духът е свободен. И успя.

Иван Янев – председател на федерация “Спорт за хора със зрителни увреждания”: Аз всъщност две победи имам над себе си и съм много доволен, а иначе не мога да ти опиша това, което трябва да се изживее само.

Христо Киликчиев – клуб Скайдайв – София: Парашутизмът наистина дава много вяра в себе си и вяра в неизвестното, т.е. гледаме по-лесно в бъдещето.

Иван Янев: Искам да кажа на всички – вярвайте в себе си, разбивайте бариерите, които са ви в главите, защото прекалено много стереотипи имаме, които наистина само ни пречат.

Предизвикателствата са за страховете, които всеки трябва да преодолее. За да уловиш живота си истински и пълноценно. Едно от посланията на кампанията “Електронни очи”. Което днес срещна много подкрепа.

Източник:

bnt.bg