Месец на детското зрение

Едно от четири деца не вижда добре. A вашето дете...?

Оптики Grand & Joy Optics  обявяват септември за Месец на детското зрение.

В рамките на кампанията всяко дете ще може да премине безплатен очен тест за проверка на зрението. Тестът е бърз и безболезнен. Подходящ е за деца над 6-годишна възраст. Специалистите от оптики Grand Joy Opticsще посъветват родителите на децата, при които апаратурата отчита отклонение от нормата, задължително да бъдат прегледани от лекар - детски офталмолог.

Колкото по-рано се диагностицира даден проблем, толкова по-големи са шансовете за неговото разрешаване. Редовните профилактични прегледи на деца, чиито родители имат очни проблеми или заболявания са задължителни.

За деца под 6-годишна възраст препоръчваме консултация в специализираната детска оптика Kid Оptics в гр. София на бул. Мария Луиза 41., във Варна - Joy Optics в Grand Mall Varna (ниво-2) и в Бургас в Grand Optics - Galleria Burgas (партер).
Там се правят безплатни скрининги на деца от 6м. възраст.
Изследването се извършва с апарат PlusoptiX - специализиран детски авторефрактометър, който от дистанция измерва диоптрите на очите. Измерването трае секунди, безболезнено е и се възприема от децата като игра.

Текстът е публикуван със съкращения

Дата на публикация: 08.09.2015

Източник: joyoptics.com