РСО софия набира дарения за Радостина Григорова

Животът на незрящата Радостина Григорова преминава през множество страдания. Израснала в проблемно семейство, загубила майка си преди няколко години, изоставена от най-близките си хора. Тя е едва на 20 – години, на които повечето от нас са се радвали и приемали с оптимизъм случващото се – в личен, в социален, политически, икономически и всякакъв друг план. Радостина не е имала нашия късмет. И въпреки това успява да върви напред. Завършва Училището за деца с нарушено зрение в София, след което записва масаж. Вместо да се съсредоточи изцяло върху учението и, като цяло - върху развитието си тя е изправена пред поредната трудно преодолима пропаст – липсата на истински дом. В момента за нея такъв е кризисния център, където може да остане не повече от 3 месеца.

Съюзът на слепите има възможност да осигури стая за Радостина в общежитията на бул. Европа 138. Направени са постъпки пред големи фирми за осигуряване на строителни материали, дограма, бяла техника и т. н. Някои от тях, като PHILIPS и Мосю Бриколаж вече се отзоваха. От други все още очакваме отговор. От предаването „Предай нататък”, в което историята на Радостина бе разказана преди няколко месеца отново застанаха зад нея публикувайки призива ни на своята Facebook страница.
Обръщаме се към абсолютно всички с желание и възможност да помогнат. Подкрепата може да се изразява както в парично дарение, така и в предоставяне на нови или добре запазени предмети от бита.
Нека заедно изградим уютен дом за един млад човек!

За контакт във връзка с даренията:
Gsm: 0899010114
E-mail: inforsosofia@gmail.com
Александър Велков