Стартира медийна кампания за популяризиране спорта сред незрящите

Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" стартира медийна кампания за популяризиране и привличане на ученици, младежи и въобще хора със зрителни  увреждания към физическата активност и спорта. Кампанията се извършва посредством аудио клип, който се предоставя на различни медии с писмо, в което се описва необходимостта от това, всеки човек със зрително увреждане да разбере, че съществуват адаптирани и специализирани спортове за незрящи. Ролята на клубовете е ключова, защото, свързалите се с федерацията, деца, младежи и по-големи незрящи, които желаят да спортуват, ще бъдат насочвани по географски и тематичен признак към съответните спортни клубове.

В прикачен файл се намира самият аудио клип. А първите радиа, които започват неговото излъчване от днес, 26 ноември 2015 г. са  Витоша - национален ефир, Веселина - национален ефир, Magic FM, The voice. Очакват се още радиа, както и телевизии да подкрепят разгласата и по
този начин да се влее свежа кръв в спортните клубове, членуващи във федерацията, а оттам ще има повече възможности за обучения, тренировки, състезания и най-вече повишаване качеството на спортните дейности и превенция срещу редица здравословни неудачи.

Източник:
Национален осведомителен канал за спорт за хора с увреждания
Attachments:
Download this file (federacia audio1.mp3)federacia audio1.mp3[ ]1295 kB