Видео каналът на Емили

Този път сме решили да акцентираме върху ежедневието на незрящите. Ще ви запознаем с видео канала на Емили, която макар и изправила се пред големия проблем да загуби своето зрение запазва своята жизненост и вярата, че животът е едно прекрасно събитие, независимо от превратностите на съдбата.

 

Емили като всяко младо момиче е кокетна личност заинтересувана от модните трендове, красотата и стила. Тя иска да ни покаже, че това да си незрящ в никакъв случай не означава, че не може да откриеш начин, по който да се грижиш за външния си вид. Направила е множество клипчета за това, как незрящите могат да се гримират или да подбират най-доброто за своя гардероб.

Голяма част от видеата засягат въпросите за кучетата водачи и тяхната роля за хората със зрителни проблеми.

В друга тя се опитва да развенчае масовата представа за незрящите и да покаже какво те не са и как да се избегне възможността достойнството им да бъде засегнато. Емили  разяснява кое е коректното обръщение - сляп или незрящ.  Твърди още че щом си незрящ не е  нужно да ти личи и дори, че ако една жена е  с такова увреждане няма да ви е по-лесно отколкото обикновено да я свалите в бара.

Ако чрез нашето кратко представяне сте се впечатлили от личността на Емили посетете нейния канал в YouTube на адрес:

https://www.youtube.com/channel/UCDm_00jDgyxSwQiE2rhzp0A

 

 

Описанието направи Добрин Добрев