Открита бе Балканиада по шахмат за купата на София

На церемонията присъстваха Минчо Коралски и зам. Министър Асен Марков

 

Днес в 14:00 ч. В хотел „Рамада – София” бе открита с Балканиадата по Шахмат за купата на София. На церемонията присъстваха Асен Марков зам. Министър на Минестерството на младежта и спорта, Минчо Коралски изпълнителен директор на АХУ, Васил Долапчиев председател на ССБ, Иван Янев председател на Федерацията Спорт за хора със зрителни увреждания, Жарко Селковски председател на Съюза на слепите в Македония, Милан Стошич председател на Съюза на слепите в Сърбия, Константин Платон ръководител направление на Съюза на слепите Молдова и Флорин Лападату ръководител на направление шахмат към IPSA. По време на церемонията бе прочетен поздравителен адрес от кмета на гр. София – Йорданка Фандъкова.

 

Състезанието, в което ще вземат участие шахматисти от България, Румъния, Молдова, Сърбия, Македония и Турция, ще продължи до 16 април 2016 г. Ще бъдат наградени най-добрите представителите се шахматисти от гр. София.

Българския фаворит за победата е Расим Низам, бронзов медалист от миналогодишните световни шахматни игри за незрящи в Сеул.

 

Асен Алтънов председател на РСО София обяви, че от следващата година състезанието ще носи името Купа на София. Предвижда се в него да бъдат поканени и шахматисти извън Балканите.