Министър Ивайло Калфин ще подкрепи незрящите актьори от спектакъла „Сянката на моята душа“

София. Министър Ивайло Калфин ще подкрепи незрящите актьори от спектакъла „Сянката на моята душа“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика. Вицепремиерът Ивайло Калфин ще присъства на представлението „Сянката на моята душа“, за да засвидетелства подкрепата на държавата към хората в неравностойно положение.

Спектакълът ще се проведе в Сити Марк Арт Център (бул. “Янко Сакъзов” №30) в сряда, 6 април, от 19:30 часа.
„Сянката на моята душа” е спектакъл на единствения по рода си у нас театър на незрящите. С представлението си незрящите актьори показват своя талант пред публика и силата на духа, който притежават. Човек не може да остане безразличен към дарбата на творците, които, въпреки липсата на зрение, пресъздават емоционално чрез сенки чувствата, които докосват всяка душа. Незрящите хора са сред нас, едни от нас. Нека подкрепим техния талант и им дадем сили да продължават да творят. Изкуството не познава граници и спектакълът „Сянката на моята душа“ е доказателството за това.

Източник:
http://www.focus-news.net/news/2016/04/05/2220165/ministar-ivaylo-kalfin-shte-podkrepi-nezryashtite-aktyori-ot-spektakala-syankata-na-moyata-dusha.html