Петко Пътев отново на върха, „Пираните” с отборната купа

   Няколкократният шампион на България по шахмат за незрящи Петко Пътев извоюва нова победа – този път на турнира „Златна есен” 2012. Надпреварата се проведе в два дни 26 и 27 октомври в училището за деца с нарушено зрение „Луй Браил”. Преди около два месеца Пътев бе част от отбора на България, заел 12 място на шахматната олимпиада в Индия. На второ място се класира Тодор Георгиев от Доростол (Силистра), а на трето Иван Цочев – отново  представител на „хищниците”. Отборно „Пираните” окупираха първото място, пред тимовете на Дряново и Кюстендил.

  Състезанието бе открито в петък в присъствието на председателя на Съюза на слепите Васил Долапчиев и Мина Владимирова от Столична дирекция „Социални дейности”. За участници и гости 3 песни изпя младата певица Галя Георгиева.

  „Златна есен” 2012 г. се превърна в едно от големите шахматни събития за годината, доближаващо се почти до Републиканско първенство. В него се включиха 13 отбора и 43-ма шахматисти. Всеки отбор се състоеше от по трима състезатели. Софийските отбори бяха „Пираните”, „Пираните” 2, Витоша и Болид (СОУДНЗ „Луй Браил”). За състезанието се явиха още представители на клубовете Кракра (Перник), Светлина (Шумен), Феникс(Монтана), Туида(Сливен), Дряново, Пловдив, Пауталия 2005)Кюстендил), Стара Загора и Доростол2011 (Силистра).

  Много добро впечатление на прави авторитетното съдийство на рефера-международник Димитър Илиев, осигурил и онлайн отразяване.   Асистент-рефер бе Ваня Давчева – учител и треньор по шахмат в Училището.

  Столична община и РСО София подпомогнаха финансово проявата.

Индивидуално класиране:

  1. Пътев Петко – 6
  2. Георгиев Тодор – 5.5
  3. Цочев Иван – 5.5
  4. Петров Янко – 5
  5. Обретенов Ненчо – 5
  6. Саид Феин - 5

  Страница на турнира

  Снимки и видео от турнира

  Още снимки

Attachments:
Download this file (Индивидуално класиране.pdf)Крайно класиране[ ]59 kB