Летни лагери за незрящи

Лятото най-после дойде, а множество варианти за детски, тийн лагери както и за възрастни са на разположение за семействата със зрителни проблеми.  Предлагат се програми фокусирани върху природата, изпълнени с приключения навън, а в стажантските  програми и подготовките за колежа участниците ще имат възможност да се обогатят и да общуват  с хора изправени пред същите предизвикателства. Целта на всеки един от тези лагери е да помогне при изграждането на независимост и самоувереност на участниците.

Записване за тези летни лагери тече в момента, така че е добре да се размърдате.

 

Национални лагери за незрящи деца

Може да откриете Националните лагери за незрящи деца  на различни локации в САЩ и Канада, като работят в съдружие с Християнски записи за незрящи(международна организация, подпомагаща деца с увреждане на зрението – бел. Ред.). Те са безплатни за деца с нулево зрение, изключвайки единичната такса от 35 долара. Деца на възраст над 9 г. и със подобрено зрение не по-добро от 20/200 също са приветствани. Забавлението и приключенията от ездата,  колоезденето по двойки, кануто, стрелбата с лък, програмите за таланти дават мотивация,  възстановяване и възпитание.

 

Центъра Карол и лятната програма за незрящи младежи- Нютън Масачузетс

 

Множество програми са на разположение за ученици и студенти на възраст между 6 и 21 г. Лагера помага на учениците и студентите да придобият социални и академични умения, както и независимост през летните практики. Програмата включва умения за пътуване, обучение свързано с технологиите, практика в първата лятна работа и програми за подготовка за колежа.

 

Лагер Взаимодействие – Плимът Масачузетс

 

Лагера Взаимодействие е с променена локация  някога  помещаващ се в  Конкорд Ню Хампшир, а сега в Плимът Масачузетс. Това е летен лагер предназначен за момчета и момичета на възраст между 8 и 15 г., които са незрящи. Някои от по-известните дейности в лагера са: плуване, плаване, риболов, адаптирани спортни игри, изкуства и занаяти, дърворезба, керамика, музика, лидерски и битови умения. Всяко от изброените занимание предлага безопасна и забавна среда работна за децата.

 

Летни програми за  работни практики към Орегонската комисия за незрящи – Портланд

и Салем Орегон

 

Тази програма е насочена към тинейджъри и младежи между 16 и 21 годишна възраст. Нейната цел е да насърчи готовността за работа и самочувствието на тинейджърите. Те се забавляват заедно с ефективните подходи в  придобиването на разбиране за  вземането на важни решения в колежа и на работното място.

 

Вълнуващи младежки летни лагери за незрящи и слабовиждащи деца.

 

Хайбрук лодж камп – Чардън Охайо

 

Спонсориран от Зрителния център Кливланд  лагерът е първият в САЩ създаден специално за нуждите на незрящите и е отворен през 1928. Чувството на независимости самодостатъчност  се окуражават, за да може лагеруващите да подобрят своята ориентация , мобилност и способност за самостоятелен живот в бъдеще. В програмите за младежи, семейства и възрастни няма ограничения за възрастта.

 

Услуги за незрящи младежи към центъра Кливърнук  - Синсинати Охайо

 

Кливърнук предлага няколко летни лагера  имащи за цел придобиването на независимост, социализиране и развиване на творчески умения при младите незрящи. Програмата включва технологичен лагер, практики в летни лагери, работни места за тинейджъри както и лагер за развиване на социални умения като общуване и тийм билдинг.

 

Lions лагер Татии – Меса, Аризона

 

Спонсориран от Lions club , лагерът е акредитиран от Американската асоциация за лагеруване  към 2000 г. Това означава, че отговарят на над 300 изисквания за  безопасност и здравословна среда. Тяхната мисия е да подобрят емоционалното състояние на хора със специални нужди, осигурявайки им възможност да взаимодействат с други личности имащи сходни проблеми, като крайната цел е да изградят независимост и самоувереност. Дейностите, които са включени са: възстановителни игри, картинг, плуване, риболов, стрелба с лък, стени за алпинизъм, танци, готвене и изкуства.

 

Лагера Блумфилд – Малибу Калифорния

 

Намиращ се в красивите планини Санта Моника в Малибу, лагерът Блумфилд е с площ от 40 акра и предлага редица от едноседмични лагерни занимания за  деца със  здравословни проблеми от всякаква възраст. Спонсориран е от Младите незрящи на Америка и е акредитиран о Американската асоциация за лагеруване. Лагерът е безплатен. Дейностите включват, но не се ограничават само до: туризъм, езда, риболов, лагеруване, плуване, плажуване, каяк, проследяване, музика, бойни изкуства и стрелба с лък.

 

Лагера Тушмехета – Грийнвил, Мичиган

 

Възможностите са неограничени за незрящите взели участие в Мичиганския Департамент по образованието - Low Incidence Outreach, Бюрото за услуги за незрящи. Възпитателите и потребителите  са създали условия и програми помагащи на деца и незрящи да развият самоуверени, съвестни данъкоплатци и работещи граждани.

 

Лагера Варнава Соринг хоукс – Пърди Мисури

 

Програмата Соринг хоукс към лагера Варнава събира незрящи на възраст между 7 и 35 г. Това, което хората харесват в него е, че всеки разполага със съветник. Чакат ви много забавления: плуване, риболов, кану, стрелба с лък, стрелба с пушки и други и игри на терен.

 

Вземете в ръка чаша ледено студена лимонада, излезте навън и се насладете на горещите летни месеци.Нека всички се насладим по най-добрия начин на лято 2013.

 

Превод: Добрин Добрев

Редакция: Александър Велков

Дата на публикацията: 18 юни 2013 г.

Източник:

https://brailleworks.com/summer-camps-for-the-blind-and-visually-impaired