Приключи ДП по шахмат за мъже

В периода 30 юни - 3 юли в гр. Дряново се състоя държавното първенство по шахмат за мъже на федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания".

В съревнованието взеха участие 79 шахматисти, включително и 4-те най-силни дами в този вид спорт. Проявата стана възможна благодарение на субсидията, която федерацият получава от Министерството на младежта и спорта, както и финансовата подкрепа на Съюза на слепите в България, който осигури нощувките и изхранването на участниците.

 

Игра се по швейцарска система в 9 кръга. Съдии бяха инж. Димитър Илиев и гросмайстор Адриана Николова. Новият стар шампион е Расим Низам с 8 точки, следван от Александър Тодоров с 6,5,5 и Йордан Георгиев с 6,,5.

Цялостна информация - жребий, временно и крайно класиране бяха публикувани в chess-results.com, а абонатите на мейл листата "Тупалупа" получиха подробно класиране, след края на първенството.

Наградите връчи председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев. Асен Алтънов председател на РСО София към ССБ, предостави от името на организацията и финансов награден фонд в размер на 200 лв., които се разпределиха между класиралите се в тройката шахматисти.

 

Източник:
Национален осведомителен канал за спорт за хора с увреждания