Тийнейджър с нарушено зрение завърши младежка полицейска академия

Мариса Луцеро

Албакърки, Ню Мексико

  Всяка година APD(Полицейски отдел на Албакърки)  провежда   едноседмична полицейска академия за 60 студенти от общината.Те присъстват на презентации и демонстрации в няколко отдела на APD. Също така имат занимания в клас и физически тренировъчни сесии с полицаите. „За първи път незрящ студент преминава през тази програма” сподели А. Споксперсън. „Не мога да разчитам на очите си, но ползвам бастун” казва 13-годишният Шон Макхю. Майката на Макхю, Рейчъл  добавя „Част от причината Шон да пожелае да се включи в академията е, че баща му е в затвора. За мен беше важно той да види и другата страна на полицията, различна от тази която познава”.

 

  Чрез своето участие, наравно с всички останали, Шон  се стреми да преодолее бариерите. „Искам да видят на какво са способни незрящите” казва той”Как се справят и как може да им се помага.   И че не сме по-различни.”.

„Станахме приятели” казва полицай Роб   де Бъг за изминалата седмица „И опита след това винаги ще му служи.”

  „Имаше взаимодействие помежду ни” продължава Де Бъг „ Колко хора на 58 години биха използвали възможността да разширят хоризонтите си по този начин. Чрез срещата с него получих този шанс.”.

  „”Шон взе участие в повечето упражнения, с малки изключения” продължава Де Бъг „Той не би желал с него да се отнасят по-различно от другите деца.”

  Благодарен съм на полицай Де бъг” казва Шон „Той ми помогна в бягането на една миля, в упражненията. Той е страхотен.”

  Това е програма, насочена към средношколците, за да научат повече за прилагането на закона, но „Те си тръгват с много повече от това.” Твърди Де Бъг. „Всеки от тях научава повече за света, в който живее. Смятаме, че децата са много егоцентрични, но те бяха готови да отворят сърцата си за това момче, което без съмнение го заслужава.”

  В края на програмата Де Бъг определи Шон за безспорния първенец на класа.

  „Честно казано, работих здраво и дадох всичко от себе си” добавя Шон „Вече имам друго отношение към прилагането на закона. Знам колко здраво работят и колко добре се справят.”

Превод: Александър Велков

Дата на публикацията: 30 юни 2016 г.

Източник:

http://wishtv.com/2016/07/30/visually-impaired-teen-graduates-junior-police-academy/