През октомври започват преговорите за Комуникационната група Условията за следващите 2 години ще се обсъждат с всички мобилни оператори

В началото на октомври ще започне серия от разговори с мобилните оператори за новите условия, които ще бъдат валидни за абонатите на Групата в периода 2017-2019. До 2013 г.  Комуникационната група бе администрирана от Сдружение с идеална цел „Зрение”. Впоследствие, след доста разгорещени дискусии, премина под  шапката на РСО София. Това доведе до петкратното й  нарастване - до около 2500 човека и опрощаването на натрупани задължения от некоректни платци в размер на няколко десетки хиляди лева. Друго сериозно  развитие е подписването на индивидуални договори, при които всеки носи отговорност за натрупаните задължения, без това да се отразява на останалите абонати. Управлението на Групата е дейност на РСО София, полезна за членовете на ССБ и техните близки в цялата страна. През следващия месец ще бъде направен трети опит за договаряне най-добрите условия за ползване на телефония и мобилен интернет от тях.

Очаква се крайното решение да бъде взето през ноември, а новата кампания за преподписване да  стартира през февруари 2017 г.