Спортен клуб за интеграция "Кракра" получи плакет за принос към спорта

Спортен клуб за интеграция "Кракра" получи плакет за принос към спорта

Спортен клуб за интеграция "Кракра" получи плакет от кмета на Перник Вяра Церовска. Отличието е за цялостен принос в развитието на спорта за хора със зрителни увреждания. То трябваше да бъде връчено на клуба още на церемонията "Спортист на годината - 2017", но поради тежката катастрофа край ловешкото село Микре, това стана сега - в навечерието на Великденските празници. 
Вие сте част от спортния живот в Перник, гордея се с вашите постижения, каза Церовска и увери членовете на клуба, че винаги могат да разчитат на съдействие от общинската администрация. 
Спортният клуб е учреден през 2012 година. От три години, по случай Деня на Перник - 19 октомври, организира турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания. Участниците в клуба се включват редовно в състезания, организирани от Федерацията "Спорт за хора с увреждания" - турнири по канадска борба, табла, риболов, лека атлетика, шах и шоудаун. 
На връчването на приза присъстваха председателят на териториалната организация на Съюза на слепите Соня Захариева и Росен Седефчев - носител на медали и отличия от европейски и световни първенства по канадска борба. 

Източник:
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1776781