Приложение за хора с нарушено зрение се използва в хотел в Скоки

  Loud Steps, инструмент за вътрешна навигация за незрящи и слабовиждащи направи своя комерсиален дебют в хотел "Хилтън Чикаго" в градчето Скоки.

  Уотъртън,   национален инвеститор и оператор в сферата на недвижимите имоти, заедно с базираната в Чикаго "Бони глобул" представи инструмента. Loud Steps излъчва аудио съобщения към зрително затруднените, помагайки им в ориентацията в  сгради. Приложението, основано на високотехнологични wi-fi решения, е инсталирано за първи път в хотел от такъв тип.

 

  "Вярваме, че тази помощна технология ще заложи нов стандарт и ще се окаже стъпка напред  за бранша" каза Ерик Потър, директор по софтуерните иновации в в Уотъртън. "Това е елегантно и просто решение за преодоляване на бариерите, ориентирано не само към  стаите, но и към рецепциите, тоалетните, ресторантите и  изходите, При непредвидени. обстоятелства Loud Steps е блестящ резултат от нашите инвестиции в перспективни идеи. Приложението е първото, предназначено за хора с нарушено зрение, на основата на indoor positioning technology  на Aple. Засега достъпното чрез операционната система на Apple приложение може да бъде използвано и от сляпо-глухи, благодарение на простия и висококонтрастен интерфейс.

  "Бони ""глобал" е признателен на Уотъртън за желанието им да бъдат първи в прилагането на Loud steps в съединените щати.        " каза пол Колган, директор бизнес развитие и корпоративни стратегии в "Бони глобул". "Това е доказателство за ангажираността им  в две посоки -  иновации и отговор на нуждите на общността на незрящите.

       DoubleTreeот веригата Хилтън в Чикаго, Скоки е  второто място, разполагащо с новата wi-fi версия на Loud steps, първото е летището в Анталия, Турция(август 2017 г.)

  Loud steps насочва потребителя в сградата и го превежда стъпка по стъпка, използвайки плана на етажа, включително партера, конферентната зала и всички коридори водещи към стаите, до които има wi-fi връзка. 

  „Имайки предвид, че незрящите и слабовиждащите в Америка са 10 милиона ние виждаме огромни възможности за разширяване на тези полезни услуги в множество хотели и сгради с апартаменти, които управляваме в цялата страна.“ Добавя Потър „  Докато в Americans With Disabilities Act е предвидено само поставянето на брайлови символи на публични места с Loud steps ние помагаме  на нашите гости да се чувстват още по-независими чрез  осигуряването на по-високо ниво на достъпност.“ 

Превод:
Александър Велков 
Източник:
http://www.dailyherald.com/business/20180402/app-for-visually-impaired-launches-at-skokie-hotel