Нова електронна услуга на НОИ спестява чакането на столичани

Националният осигурителен институт (НОИ) предлага нова електронна услуга. Тя дава възможност за запазване през интернет на ден и час за посещение при експерт. Чакането на опашка могат да си спестят само клиентите на НОИ София-град.

Около 2 000 души на ден посещават териториалното поделение на НОИ в София. Чакането пред гишетата може да продължи няколко минути или няколко часа в зависимост от услугата.

 

Красимира Банчева - главен експерт в НОИ: Регистрацията става много елементарно, защото се ползва само потребителско име - без да се налага да се подават лични данни, спазвайки в момента Европейския регламент.

Резервацията отнема няколко минути. След като изберете услугата, например болничен, трябва да видите свободните дни и часове и да изберете удобното за вас време.

Ще получите 4-цифрен код. Трябва да отидете в НОИ десетина минути преди запазения час и да въведете кода в специално устройство. Така ще потвърдите резервацията и ще получите билет. Чрез системата за повикване ще чуете номера на билета и гишето, на което трябва да отидете.

Системата работи от около три седмици. Час за посещение по интернет са резервирали около 50 души.

Източник:
http://news.bnt.bg/bg/a/nova-elektronna-usluga-na-noi-spestyava-chakaneto-na-stolichani