От 15 август А1 пуска електронен портфейл и кредитна карта

Потребителите, тествали А1 Wallet, ще получат подарък 1000 MB мобилен интернет

Операторът А1 България започна да предлага и финансови услуги на потребителите си, като от 15 август те ще имат достъп до електронен портфейл и кредитна карта. Услугата е разработена съвместно с iCard и Access Finance, като пускането й бе обявено от шефа на компанията Александър Димитров по време на ребрандирането от Мтел в А1 в края на май тази година.

 

Дигиталният портфейл A1 Wallet представлява мобилно приложения за разплащания, с чиято помощ потребителите могат да извършват безконтактни плащания чрез своя смартфон. Е-портфейлът може да се използва също за изпращане на пари в страната и чужбина без такси между абонатите на оператора, за плащане на битови сметки (телефон, интернет, телевизия, ток, вода, парно и други услуги). Към портфейла А1 Wallet клиентите получават и безплатна виртуална карта, с която ще могат да пазаруват онлайн. „Абонатите имат възможност да поръчат и дебитна карта, с която да плащат на POS терминал и да теглят пари в брой на банкомат, обясняват от А1. - Дигиталният портфейл А1 Wallet няма да има месечен абонамент“, допълват от компанията.

Приложението А1 Wallet ще е достъпно за сваляне от Google Play Store след 15 август. Очаква се скоро след това то да бъде качено и App Store на Apple. До 30 август приложението ще работи в тестови режим, като компанията ще провери за бъгове и подобрения в реални условия. За да стимулира потребителите да използват приложението, всеки, който го ползва в посочения 15-дневен тестови период и даде предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет, обещават от А1 България.

Компанията пуска и собствена кредитна карта А1, която ще има преференциална лихва и условия за клиентите на компанията, включително без такси при теглене от банкомат в страната и чужбина и без такси за годишно обслужване. И тази карта ще се предлага след 15 август, когато се очакват повече подробности за услугата.

Източник:
http://computerworld.bg/167821448_ot_15_avgust_a1_puska_elektronen_portfejl_i_kreditna_karta