Започват ремонти около спирката в посока Банкя на бул. Европа 138

 

  Това обявиха представители на Столична община, фирмата изпълнител и Съюза на слепите в България на среща, състояла се вчера в клуба на бл. А на бул. Европа 138. Ремонтът  стартира още днес, като вече са отстранени част от оградните съоръжения от страната на булеварда. Присъстващите бяха помолени да използват алтернативният маршруд около предприятие "Успех",  който извежда направо към светофара. При слизане от автобусите на спирка ПП Успех живеещите в и гостите на квартала ще се връщат с няколко метра назад в посока "Нестле",  за да се заобиколи временно блокираната тротоарна площ.  

  Дейностите ще продължат най-малко 5 дни и включват преасфалтиране, подмяна на спирката, премахване на част от колчетата, полагане на тактилни плочи и др. като целта е максимално улесняване на незрящите при придвижването им по тротоара. 

  Това беше втора среща във връзка с цялостният проект по реконструкция на пътната настилка около Комплекса на слепите. Разликата между отсечката, върху която ще се работи през следващите няколко дни и тази от завоя към борсата до блоковете е в собствеността. В първия случай теренът е отговорност на Столична община, а във втория - на ССБ. Това налага търсенето на варианти, сред които прехвърлянето към СО на част от проблемната територия, за да бъде изисквано и съответното финансиране.