Устройството eSight 4 вече се предлага във Великобритания, Германия и Франция

  eSight съобщи че най-новата му технология за подобряване на зрението, eSight 4, вече е достъпна в избрани европейски страни, разширявайки целта си да предоставя възможност за подобряване на зрението на хора със зрителни увреждания в световен мащаб. Преносимото медицинско изделие ще може да бъде закупувано в Обединеното кралство, Германия и Франция, като през 2021 г. географията ще бъде разширена. eSight 4 получи своята CE маркировка през август, отговаряйки на стандартите на Европейския съюз за здраве, безопасност и защита на околната среда.

 

„След стартирането на eSight 4 в Северна Америка, реакцията на специалисти по грижа за зрението, дистрибутори на помощни технологии и общността на зрително затруднените надмина очакванията ни. Потребители от Европа ни казват, че нямат търпение да навлезем  на Стария континент, за да си закупят продукта. Разширяването ни в тази посока е първата стъпка за достигане до по-голяма аудитория, и по този начин ще успяваме да променяме живота на още повече хора по света“, заяви Грегъри Огорек, главен оперативен директор и президент на eSight International.

Според Европейския съюз на слепите на континента живеят около 30 милиона незрящи или частично зрящи хора, а средно един от 30 европейци претърпява някаква значителна загуба на зрение. От тази група средният процент на безработица е над 75%, но с eSight този брой може да бъде значително намален, тъй като помощното средство позволява на хората със зрителни увреждания да осъществяват трудова дейност. 

Устройството работи, като комбинира най-подходящата технология за камера и обектив с усъвършенствани сензори и патентовани алгоритми, за да повиши качеството на информацията, изпратена до мозъка. Резултатът: чувствително увеличаване на зрението. Типичният потребител на eSight има зрителна острота от 20/60 до 20/800, като някои достигат до 20/1400. Устройството е подходящо за зрително затруднени,  чийто увреждания  са причинени от повече от 20 различни очни заболявания, включително дегенерация на макулата, диабетна ретинопатия и болест на Stargardt. Носейки eSight, много хора достигат до острота 20/20.

  Ползващ Wireless and hands-free, с вградени директно в слушалките зрителни контроли, eSight 4 е най-мобилното устройство досега, което позволява на потребителите да останат активни, докато се наслаждават на предимствата му. 

  Новите функции включват:

• Хало лента за подобряване на комфорта с лесна за смяна батерия отзад, която равномерно разпределя тежестта около главата за целодневна употреба.

• Чрез патентованият биоптичен наклон на eSight потребителите виждат какво има пред и около тях с естественото си периферно зрение.

• Новото устройство е базирано на облак, така че потребителите имат лесен и незабавен достъп до най-актуалните функции и могат да поканят близките си да надникнат през техните очи и да спомогнат за пълноценно eSight преживяване. 

• Мобилните приложения за смартфони Android® и Apple® предоставят разширени функции, включително възможността за преглеждане екрана на мобилния си телефон, да "замразяват" и увеличават малки детайли, да прехвърлят видеоклипове на телефона си и да ги разглеждат чрез своя eSight. Друга полезна функция е възможността да бъдат правени снимки с eSight и съотв. да бъдат споделяни.  

"Статистическите данни на Европейския съюз на слепитени дават основание да преценим нуждата от eSight на континента“, каза Огорек. "Разширяването ни в Европа е върхът на айсберга, но ще бъде от полза за хиляди хора, които да се върнат на работа и да се насладят на всички аспекти на ежедневието."

За eSight

eSight е организация-визуална платформа с просто, но задълбочено мото "осигурете на хората със зрителни проблеми шанс да видят нови възможности." eSight очилата са най-модерното и универсално помощно средство, достъпно за хора, чийто зрителни увреждания  са причинени най-често от дегенерация на макулата, диабетна ретинопатия и болест на Stargardt. eSight е клинично доказан и регистриран от FDA и EUDAMED и е инспектиран от Health Canada. 

 

Превод:

Александър Велков

 

Дата на публикация:

28 октомври 2020 

 

Източник:

https://www.prnewswire.com/news-releases/esight-4-medical-device-for-the-visually-impaired-now-available-in-the-united-kingdom-germany-and-france-301161301.html