Шестгодишно момче с нарушено зрение помага на околните по време на Пандемията

Момче с увредено зрение от Уитуърт, Грейтър Манчестър, получи награда за усилията си да "озарява" живота на хората по време на пандемията.

Шестгодишният Лео Поултър получи наградата на Рочдейл стил "Малък обществен герой". Лео, който е запален танцьор, счупил ръката си в началото на пандемиятаи това му попречило да се занимава с любимата си дейност. Заместил това като започнал да очертава по асфалта с тебешир серия от игри за раздвижване, първоначално пре

дназначени само за него. Постепенно тези  рисунки привлекли вниманието на околните и  Леон продължил да ги рисува, заемайки все по-голяма част от пътя около дома си. 

  Освен това отглеждал слънчогледи и ги поставял навън, за всеки, който желае да ги вземе. 

  Сега Лео окомплектова хранителни пакети, които да подари на семейства в нужда и да предостави на коледната хранителна банка.  Броят им вече надхвърля 200. 

  Сам Полтър, майка на три деца, разказа за инициативата на сина си: „Той изработи тези слънчогледи само за да накара хората да се усмихнат.

Беше номиниран за наградата, след което я спечели. Чул ме е да говоря за Whitworth Community One: група, предоставяща безплатни училищни ястия през ваканцията.

„След като научи някои от тъжните истории, искаше да направи нещо, за да помогне. Затова започна окомплектоването на хранителните пакети". "Те ще отидат в хранителните банки и в общността."

Превод:
Александър Велков
Дата на публикация:
18 ноември 2020
Източник:
https://www.inyourarea.co.uk/news/six-year-old-visually-impaired-boy-receives-award-for-efforts-during-pandemic/