Писма на брайл, изпратени от...Дядо Коледа

В партньорство с NCBI, Дядо Коледа ще се погрижи да отговори на писмото на всяко дете тази Коледа

Дядо Коледа вече е зает да отговаря на детските коледни писма. Децата ще получат отговорите си на брайл, написани с големи букви или в аудио вариант. Условието: писмата да бъдат адресирани до Добрия старец чрез Националната библиотека за незрящи.

  Въпреки ангажираността на Санта Клаус по това време на годината, той никога не би оставил дете без отговор. Затова и е потърсил партньорство с Националния съвет на библиотеките за незрящи.    

 

  Съветът, заедно с An Post (ирландски пощенски служби) и тази година си партнират по схемата за изпращане на достъпни писма, така че всяко дете с нарушено зрение ще може да получи отговор направо от Северния полюс.

  Използва се пълната гама от формати, като брайлова азбука, висок шрифт и аудио компактдиск, а решението за начина на форматиране на писмото зависи от всяко дете. Просто уведомете Дядо Коледа как бихте искали да получите отговора си в писмото си и неговите помощници в NCBI ще предадат информацията.

  Дядо Коледа може лесно да запише отговора си за всяко дете.

  Неговите помощници също биха искали да напомнят, че той знае колко тежка е била тази година и много иска да чуе вест от тях.

  „Работим с Дядо Коледа от много години, за да сме сигурни, че той може да реагира на желанията на всички незрящи деца", споделя Лина Кузи, ръководител на Службата за достъп до библиотеки в NCBI. „Аз съм един от помощниците на Дядо Коледа, който ръководи този проект вместо него. Очаквам с нетърпение да получа писмата ви и да му ги предам“

  Ако познавате дете, което би искало да получи достъпна картичка от Дядо Коледа можете да се свържете с библиотеката до 15 декември.

 

Превод:
Александър Велков
 
Дата на публикация:
2 декември 2020
 
Източник:
https://www.midlands103.com/news/midlands-news/ncbi-and-santa-partner-to-send-christmas-letters-to-visually-impaired-children/